• AUTHORIZED DEALER OF KASCO MARINE
  • + 31 (0)181 770 727
  • info@kascomaritiem.eu

VIJVERBACTERIËEN

WATER NEUTRALISEREN EN ZUIVEREN

Macro-Zyme™ vijver bacteriën bevat een hoge concentratie van facultatief anaërobe bacteriën die zich snel reproduceren en de organische mest in uw vijver consumeren. Deze hoge concentratie van gunstige bacteriën zal onmiddellijk aan het werk gaan. Ze verteren koolstofatomen, vetten, zetmeel, eiwitten en cellulose materialen in uw vijver, maken de vijver schoon en het waardoor ongewenste geuren verdwijnen.

Het is de perfecte keuze voor de controle en verwijdering van slib en vieze geur, in tanks, vijvers en meren. Eenmaal ingevoerd, Macro-Zyme™ zullen de miljarden vriendelijke en heilzame vijverbacteriën en enzymen de klok rond het water neutraliseren en zuiveren.

Deze geconcentreerde professionele formule was in 1991 het eerste 1-staps onderhoudsprogramma dat natuurlijke bacteriën en enzymen gebruikt. Macro-Zyme™ zal ook nitraten en fosfaten verminderen. Deze vijver bacteriën:

  • Verminderen geuren in 24 uur of minder
  • Verwijderen snel dood gras, bladeren, papier, visafval en organische slib
  • Zorgen voor helder water en herstellen een gezond zuurstofgehalte

Vijver behandeling met Macro-Zyme™ is snel en gemakkelijk. Op de verpakking staat precies de benodigde hoeveelheid per behandeling. Gebruikt u ook een UV-sterilisator in uw watertuin, dan zal u deze voor ten minste 48 uur na de Macro-Zyme™ applicatie moeten uitschakelen om de bacteriën hun werk goed te doen. Macro-Zyme™ is een mengsel van aërobe bacteriën en zal meer effectief zijn met behulp van een beluchting, zoals beluchtings fontein of beluchter.

  • Verwijdert vijver gespuis en geuren
  • Verwijdert voedingsstoffen en sedimenten zonder chemicaliën
  • Veilig en niet giftig
  • Ontruimt water, en helpt bij het herstellen van een gezond zuurstofgehalte

Macro-Zyme™ poeder

Verkrijgbaar in gemakkelijk te gebruiken in water oplosbare zakken of bulk dozen. Macro-Zyme™ heeft een houdbaarheid van 2 jaar, bevat geen gevaarlijke chemicaliën of schadelijke bacteriën en is veilig voor wilde dieren. Deze bacteriën groeien met de toevoeging van beluchting.

Macro-Zyme™ Muck Puck

Ideaal voor gerichte locale behandelingen rond dokken en zwem gebieden. De eenvoudig te gebruiken tabletten zijn perfect voor de particulier om te gebruiken in probleemgebieden. De volledig veilig, niet-giftige formule van gunstige bacteriën zal de opbouw van organische stof agressief ontleden op een manier die niet schadelijk is voor vissen, het wild, huisdieren of mensen.

De pucks ongeveer 25 mm doorsnee en zijn ongeveer 1cm lang. Elke tablet is voor ca 0,9 vierkante meter wateroppervlakte. De verpulverde gerst als bindmiddel voor de puck, voegt micro-voedingsstoffen aan ten behoeve van de kick-start van de bacteriën en het afbraakproces. Magnesium wordt tevens toegevoegd als een bacterie stimulator.

Elke emmer weegt 3 kg en bevat ongeveer 266 pucks. Herhaalde toediening wordt geadviseerd om de 2-3 weken, mits de water temperatuur boven de 13°C is.

Macro-Zyme™ Time release Muck Block

Het Time Release (TR) tablet (tijd vertragend) is ideaal als je maar eens in de maand een behandeling wil of kan starten. Elk TR-tablet is verpakt met een hoge dosis CFU bacteriën, die geleidelijk worden vrijgeven in het watersysteem. Elk TR-tablet is individueel verpakt in een waterdichte zak. Herhaalde toediening is alleen nodig om de 30 dagen, mits de water temperatuur boven 13°C is.

Meer weten? Voor documentatie en specificaties kunt u ons mailen of het contactformulier invullen.

Mail DOCUMENTATIE